luni, 21 aprilie 2008

Comunicare si timiditate


Timiditate. Ce dracu-i aia timiditate? Ce inseamna asta? Ca nu esti indraznet? Ca esti frustat? Ca-ti calculezi si gandesti prea mult gesturile si vorbele? Ca nu-ti gasesti niciodata cele mai bune replici si cazi in penibil? Asta nu se cheama prostie? Hm...
Omul timid e moale, nu are incredere in el si e marginalizat! Daca intr-o comunitate exista deja un timid, membrii nu te primesc: "Avem deja unul printre noi, ce sa facem cu doi?".
A fi timid e oare ruda cu a fi sensibil? Nu chiar, astia se poarta cu timizii precum cu persoanele cu handicap. Au aparut mii si mii de carti, articole sau metode care te ajuta sa scapi de timiditate. Oare chiar e asa o problema mare?
Daca esti rusinos chiar nu ai sanse sa atingi "preacinstita comunicare" fara a incerca sa-ti ciopartesti caracterul? Ca sa te poti integra in "lumea comunicarii" trebuie neaparat sa te prefaci, sa te fortezi, sa nu fii natural?
Esti imediat catalogat: "Da, e timid! Nu ne trebuie! La revedere!". E corect? Comunicatori din sfanta blogosfera, timidul chiar trebuie sa faca tot posibilul sa nu mai fie timid? Ce s-ar intampla daca toti ar fi timizi? Am auzit undeva "timiditatea e cel mai mare defect al oamenilor". Chiar asa?

Niciun comentariu: